Luxfunk Retro Show

Egy amerikai ötlet alapján készült magyar rádióműsor, mely klasszikus funky és disco dalokat, pop zenét, valamint a legendás Motown előadók sikereit vonultatja fel.

Lexikális zenei információk, örök darabok, mindez összegyúrva több mint 20 év zenei és rádiós tapasztalattal. Luxfunk Retro Show Klamancsek Krisztiánnal a Rádió Törökszentmiklós műsorán  minden csütörtökön és vasárnap 12 órától 14 óráig.

Bővebben: link

 

 

 

Luxfunk Soul Power – Újdonságok vagy régi sikerek?

Újdonság vagy régi siker? Lehet-e egy zene mindkettő? Nos, a Luxfunk Radio válasza az, hogy: igen! Egyedülálló műsort hívott életre a Luxfunk Radio, így tárva a közönség elé azokat a gyöngyszemeket, amelyek a 70-es, 80-as években felpezsdítették a Nyugatot, a vasfüggönyön túlra azonban nem jutottak el. A Luxfunk Soul Power című műsor csütörtökönként 12 órától hallható a Luxfunkon. Szakértő  vendégek, zenészek, rádiós szakemberek is megszólalnak,  ezzel válik még színesebbé a repertoár. Ismétlés: következő hét szerda 20.00 h

Az első harminc adás felvétele a legendás 23-as stúdióban zajlott. A Magyar Rádió Márványtermének stúdiójáról van szó. Nem véletlen a helyszín-választás: a Rádió falai között készült annak idején a Poptarisznya és a Vasárnapi Koktél is olyan Mechlabor SL102 stúdió lemezjátszókkal, mint amilyeneken most a SoulPower lemezei pörögnek. Ennél méltóbb helyen nem csendülhetnek fel ezek a Soul- és Funk-ritkaságok.

Bővebben: link

 

Luxfunk Blackmix

Blackmix – a Luxfunk egyedülálló mixműsora, melyben a Luxfunk DJ-k pörgetik a lemezeket - szigorúan csak táncolni vágyóknak! Retro és mai Funky, Rap, RnB mellett minimális Breakfunk és Soul – ezek a Blackmix építőkövei. Remekül illeszkednek egymáshoz, keményen össze is tartanak, de ehhez szükség van egy jó „kőművesre”, azaz lemezlovasra. Abból pedig nincs hiány a Luxfunkon!

A Luxfunk fennállása óta a Luxfunk DJ-k több mint 1000 Blackmix adást készítettek. Ebből az óriási repertoárból ismételjük a régi gyöngyszemeket minden hétfőn, kedden és szerdán 20 órától.

Kevés hazai DJ pörget Funky-lemezeket. Ha valaki érti, pontosabban érzi ezt a stílust, nagy kincs, és azt a Luxfunk megbecsüli! Maga köré gyűjtötte a legjobbakat, építi és ápolja közösségüket. Ennek pedig van egy igen szembetűnő, kézzel is fogható eredménye: olyan mixek születnek, hogy párjuk nincs! A BLACKMIX gondosan összeválogatott, és mérnöki pontossággal egybekevert zenefolyam. Neked való, ha a bakelit lemez recsegése a Te fülednek is muzsika… 

Bővebben: link