Átadták a műfüves labdarúgó pályát Törökszentmiklóson.
2016/10/08 - 13:16

Ünnepélye keretek között átadták Törökszentmiklóson a műfüves pályát.   Markót Imre polgármester köszönetet mondott az MLSZ támogatásáért, valamint a Claas Hungária Kft. szponzorálásáért, hiszen 6 millió Ft-tal járultak hozzá a pálya megvalósításához.  A pálya átadását követőn barátságos mérkőzés zajlott az Önkormányzat és a Claas csapatai között. A 6:4 eredmény annak is betudható, hogy az önkormányzat csapatát Telek András a Fradi egykori labdarugója erősítette.

Az Országos Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet a Készenléti Rendőrség Határvadász Bevetési Osztályainak állományába Járőrtárs beosztás betöltésére
2016/10/08 - 13:06

A határvadász megyei toborzásáról, a pályázati feltételekről Sas Ferenc rendőr ezredest, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Humán Igazgatási Szolgálatának vezetőjét kérdeztük.

Kovács Klaudia A Befogad-Lak Törökszentmiklósi Állatvédő Alapítvány elnöke
2016/05/26 - 09:45

Az alapítvány gondozásában jelenleg 150 kutya éli mindennapjait, kölykök, idősebbek, kicsik nagyobb testűek, mind-mind gazdira, szeretetre várva. A mindennapjaikról, a telepi életről, ellátásukról, így pénzről, ésaz örökbefogadásról is beszélhettünk Kovács Klaudiával, az alapítvány elnökével. 

Riport a Befogad-Lak Törökszentmiklósi Állatvédő Alapítvány elnökével Kovács Klaudiával
2016/02/23 - 15:25

Törökszentmiklós Városi Önkormányzat gyepmesteri szolgáltatás ellátására állapodott meg a Töves-Gold Kft-vel, hogy Törökszentmiklós közigazgatási területén a kóbor ebek begyűjtésre kerüljenek. Felhívjuk minden ebtartó figyelmét, hogy a feladat ellátásával megbízott személy minden olyan felügyelet nélküli ebet, amelyet közterületen feltalál, kóborként fogja kezelni és ennek megfelelően fog eljárni. Az egyedi azonosítóval (chippel) ellátott ebek befogása esetén az eb tulajdonosa a befogási költségek megtérítése és az oltási könyv bemutatását követően az ebét visszakaphatja. Minden más eb a szolgáltató telephelyére kerül beszállításra, mely Gyömrőn található, és további ellátásuk az állatvédelemmel kapcsolatos jogszabályok alapján fog történni.

 

Az Önkormányzat ezzel együtt felbontotta a szerződést az Alapítvánnyal, mely szintén a gyepmesteri feladatok ellátására vonatkozott. Ez havonta 35.000 Ft. minuszt jelent a továbbra is műkodő szervezetnek. Minderről, valamint a felelős állattartás szabályairól is kérdeztük Kovács Klaudiát. 

Dr. Lukács Zsuzsanna újabb 5 évre nyerte el az EGYMI igazgatói posztját.
2016/02/23 - 15:15

Törökszentmiklós Város Önkormányzat Képviselő Testülete 2015. utolsó képviselő testületi ülésén döntött az EGYMI igazgatói pályázatáról, melyet újabb 5 évre ismét Dr. Lukács Zsuzsanna tüdőgyógyász főorvos nyert el.